Διαγράψτε το Ιστορικό αναζήτησης και τοποθεσίας στους Χάρτες Google – Android
Οι Χάρτες Google είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες στην καθημερινή μας ζωή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε περιήγηση, να βρούμε τοποθεσίες και ακόμη και να βρούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη τοποθεσία στον Ιστό. Όπως όλες οι υπηρεσίες, κάθε πληροφορία που σχετίζεται με το ιστορικό αναζήτησης και πλοήγησής μας έχει καταγραφεί στον λογαριασμό. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης και τοποθεσίας στους Χάρτες Google στο Android.
Διαβάστε επίσης: Η Google καθιστά επίσημο τη νέα της διεπαφή χρήστη για το Play Store
Πώς να καθαρίσετε το ιστορικό αναζήτησης και την τοποθεσία στους Χάρτες Google στο Android
Θα δείτε προηγούμενες αναζητήσεις, τοποθεσίες που εξερευνήθηκαν καθώς ανοίγετε την εφαρμογή Χάρτες Google στο smartphone Android. Αυτές είναι οι απλούστερες μέθοδοι για να διαγράψετε όλο το ιστορικό αναζήτησης, τοποθεσίας και πλοήγησης στους Χάρτες Google χρησιμοποιώντας το smartphone Android.
Ένα από τα καλύτερα μέρη, που μερικές φορές αποδεικνύεται χειρότερο, στους Χάρτες Google είναι η αναζήτηση και η πρόταση τοποθεσίας με βάση το ιστορικό μας. Όταν προσπαθούμε να αναζητήσουμε μια τοποθεσία, θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της προηγούμενης αναζήτησης και οι τοποθεσίες που επισκεφτήκαμε. Για να αποτρέψετε ορισμένες καταστάσεις από το να είναι ενοχλητικές κατά την προβολή του ιστορικού αναζήτησης, ο μόνος τρόπος είναι να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης.
Παρακάτω θα μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε.
Βήματα για τη διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης / της μεμονωμένης τοποθεσίας σας
Η διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης ή του Ιστορικού τοποθεσίας στην εφαρμογή Χάρτες Google είναι πολύ πιο δύσκολη από τη διαγραφή όλου του ιστορικού. Τα μεμονωμένα αποτελέσματα πρέπει να επανεξεταστούν και να εξαλειφθούν ένα προς ένα.

- Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google στο τηλέφωνό σας Android.
- Κάντε κύλιση από τα αριστερά προς τα δεξιά για να ανοίξετε το μενού του ρυθμιστικού χάμπουργκερ. Πατήστε «Ρυθμίσεις».
- Επιλέξτε Ιστορικό Χαρτών από το μενού Ρυθμίσεις. Εκεί μπορείτε να δείτε όλο το ιστορικό αναζήτησης και τοποθεσίας. Πατήστε το σύμβολο 'X' σε κάθε μια από τις εγγραφές για να αφαιρέσετε οριστικά το στοιχείο από τον λογαριασμό σας.
Βήματα για τη διαγραφή ολόκληρου του ιστορικού των Χαρτών Google
Η κατάργηση όλου του ιστορικού αναζήτησης και της τοποθεσίας στο Google Map είναι ευκολότερη από τη διαγραφή τους μεμονωμένα. Θα διαγράψει οριστικά όλα τα δεδομένα του ιστορικού τοποθεσίας από τον λογαριασμό σας Google. Τα δεδομένα δεν μπορούν να αποκατασταθούν μετά τη διαγραφή τους. Επομένως, αφαιρέστε προσεκτικά όλο το ιστορικό αναζήτησης.

- Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google.
- Κάντε κύλιση προς τα δεξιά και ανοίξτε τις ρυθμίσεις.
- Επιλέξτε «Προσωπικά περιεχόμενα» από το μενού ρυθμίσεων.
- Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Διαγραφή όλου του ιστορικού τοποθεσίας» για να τα διαγράψετε όλα ταυτόχρονα.
- Επιλέξτε το πλαίσιο 'Συμφωνώ' και πατήστε το κουμπί 'Διαγραφή'.
Τα δεδομένα θα διαγραφούν σύντομα από τον λογαριασμό σας και δεν θα έχετε ποτέ πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Επιπλέον, θα μπορούσε να επηρεάσει τη σωστή λειτουργία άλλων υπηρεσιών Google όπως το Google Now, η Αναζήτηση Google, ο Βοηθός Google κ.λπ.
Διαβάστε επίσης: Ο Βοηθός Google μπορεί να θεωρηθεί ο καλύτερος μεταξύ άλλων αντιπάλων
Βήματα για παύση του ιστορικού τοποθεσίας
Όπως η εφαρμογή YouTube στο Android, μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τους Χάρτες Google από την αποθήκευση της τοποθεσίας και του ιστορικού αναζήτησής σας. Αφού τον απενεργοποιήσετε, ο λογαριασμός Google δεν θα διατηρεί πλέον το αρχείο του στα δεδομένα τοποθεσίας. Επίσης, οι συνδεδεμένες εφαρμογές ενδέχεται να μην λαμβάνουν το ίδιο.

- Ανοίξτε τους Χάρτες Google => Ρυθμίσεις.
- Μεταβείτε στο Προσωπικό περιεχόμενο στο μενού ρυθμίσεων.
- Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε την επιλογή 'Το ιστορικό τοποθεσίας είναι ενεργό', πατήστε την.
- Στο επόμενο παράθυρο, απενεργοποιήστε την επιλογή 'Χρήση Ιστορικού τοποθεσίας' για να αποκλείσετε τον Λογαριασμό Google από την αποθήκευση των δεδομένων τοποθεσίας σας.
Η τοποθεσία και το ιστορικό αναζήτησης είναι κρίσιμα μέρη των προσωπικών δεδομένων. Επομένως, για να αποφύγετε την παραβίαση, καλό είναι να τα αφαιρείτε συχνά.


