Πώς να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό Facebook;
Λοιπόν, αυτή η ερώτηση δεν μας εκπλήσσει πλέον, καθώς έχουμε δει πολλές διαμάχες γύρω από τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διαγράψετε έναν λογαριασμό στο Facebook. Ή για προσωπικό ενδιαφέρον για το απόρρητο στο διαδίκτυο ή απλώς επειδή θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο εξαλείφοντας τον εαυτό σας. Επομένως, είμαστε εδώ με μερικές απλές μεθόδους για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook.
Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε τον λογαριασμό Facebook;
Αν σκέφτεστε να φύγετε από το Facebook, δεν είστε μόνοι. Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τα κοινωνικά δίκτυα που επηρεάζουν την υγεία κάνουν τους ανθρώπους πρόθυμους να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα. Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook δεν είναι μόνο καλοί για την ψυχική υγεία, αλλά εμποδίζουν επίσης τη μακροπρόθεσμη παραγωγικότητα. Άλλοι πιθανοί λόγοι για να αποχωρήσετε από το Facebook είναι προβλήματα εμπιστοσύνης και απορρήτου. Τούτου λεχθέντος, σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook. Αλλά πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ της διαγραφής και της απενεργοποίησης ενός λογαριασμού Facebook.
Διαβάστε επίσης: Τρόπος επίλυσης του εκκρεμούς ζητήματος λήψης από το Google Play Store
Διαγραφή έναντι απενεργοποίησης λογαριασμού Facebook
Η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook και η απενεργοποίησή του είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Απενεργοποιώντας τον λογαριασμό, μπορείτε να αποκρύψετε την online παρουσία σας στο Facebook. Ενώ η αφαίρεση θα το αφαιρέσει εντελώς από την πλατφόρμα.
Στην πραγματικότητα, το Facebook δεν είναι απλώς μια συλλογή εικόνων και ενημερώσεων κατάστασης. Είναι πολύ περισσότερο από αυτό! Όλες οι επαφές, οι συνδέσεις, οι εφαρμογές και τα σχετικά παιχνίδια σας. Επομένως, πρέπει να είστε ξεκάθαροι σχετικά με την απόφαση που θέλετε να πάρετε. Σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε πρώτα τον λογαριασμό σας και να ελέγξετε εάν χάσατε κάτι σημαντικό. Τι συμβαίνει εάν χάσετε την πρόσβαση σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί το Facebook ως υπηρεσία ελέγχου ταυτότητας; Επομένως, είναι πάντα καλό να είστε προσεκτικοί.
Τι συμβαίνει μετά την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο FB;
- Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας όταν θέλετε να επιστρέψετε.
- Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να δουν το ιστορικό σας ή να σας αναζητήσουν στο Facebook.
- Ορισμένες πληροφορίες, όπως τα μηνύματα που αποστέλλονται, ενδέχεται να παραμείνουν ορατές σε άλλους.
Τι συμβαίνει όταν διαγράφετε τον λογαριασμό σας στο FB;
- Δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε ξανά όταν ολοκληρωθεί η διαγραφή. Απαιτούνται 30 ημέρες για την ολοκλήρωση.
- Ενδέχεται να χρειαστούν έως και 90 ημέρες για την πλήρη διαγραφή των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στα εφεδρικά συστήματα. Ωστόσο, οι πληροφορίες σας δεν θα είναι προσβάσιμες στο Facebook κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
- Οι φίλοι σας ενδέχεται να εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα που στείλατε μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας.
- Αντίγραφα συγκεκριμένου υλικού, όπως αρχεία, ενδέχεται να παραμείνουν στη βάση δεδομένων του FB, αλλά διαχωρίζονται από προσωπικά αναγνωριστικά, όπως υποδεικνύεται από την εταιρεία.
- Οι φίλοι σας εξακολουθούν να βλέπουν το όνομά σας στη λίστα των φίλων σας. Είναι ορατό μόνο στους φίλους σας και μόνο από τη λίστα των φίλων σας.
- Ωστόσο, οι διαχειριστές ομάδων μπορούν να δουν τις αναρτήσεις και τα σχόλιά σας, συμπεριλαμβανομένου του ονόματός σας.
- Εάν αποφασίσετε να διατηρήσετε ενεργό το Messenger ή να συνδεθείτε στο Messenger όταν απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο FB, το Messenger θα παραμείνει ενεργό. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε αργότερα ξεχωριστά.
Λάβετε υπόψη ότι το Facebook θα καθυστερήσει τη διαδικασία αφαίρεσης 30 ημέρες μετά το αίτημά σας. Το αίτημα κατάργησης θα ακυρωθεί αυτόματα εάν συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας στο FB πριν από τη λήξη της προθεσμίας.
Απενεργοποιήστε έναν λογαριασμό Facebook
Τώρα που ξέρετε τι κάνει η απενεργοποίηση, ακολουθούν τα βήματα για να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο FB:
- Πρώτα, κάντε κλικ στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/deactivate/ για να πλοηγηθείτε απευθείας στη σελίδα απενεργοποίησης. Ή Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα πατώντας το αναπτυσσόμενο μενού τριγώνου στην επάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε 'Ρυθμίσεις' και επιλέξτε 'Γενικός' στην πλαϊνή μπάρα. Τώρα, κάντε κλικ στο 'Διαχείριση του λογαριασμού σας' και μετά από αυτό το κλικ, η επιλογή 'Απενεργοποίησε τον λογαριασμό σου'.
- Αφού ολοκληρώσετε τα προηγούμενα βήματα, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για λόγους ασφαλείας. Ακολουθήστε τις οδηγίες και ακολουθήστε τα βήματα για να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας.
- Σε περίπτωση που σκοπεύετε να ακυρώσετε την επιλογή σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας απλά κάνοντας είσοδο με e-mail και κωδικό πρόσβασης. Το προφίλ σας θα αποκατασταθεί πλήρως.
Διαβάστε επίσης: Πώς να ανακινήσετε τη συσκευή για να ενεργοποιήσετε τον φακό στο Android [Χωρίς Root]
Διαγραφή λογαριασμού Facebook
Πριν αποχαιρετήσετε το Facebook, ίσως αξίζει να κάνετε λήψη δεδομένων. Για να κάνετε το ίδιο, μεταβείτε στις ρυθμίσεις λογαριασμού όπως περιγράφεται στα προηγούμενα βήματα. Μετά από αυτό, πατήστε στην επιλογή 'Οι πληροφορίες σας στο Facebook' και πατήστε επάνω «Κατεβάστε τις πληροφορίες σας». Επιλέξτε τα πράγματα που θέλετε στο αρχείο σας και συνεχίστε με τη δημιουργία και τη λήψη του αρχείου. Συνιστούμε επίσης να αποσυνδέσετε όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες από τον λογαριασμό σας.
Τώρα που το κάνατε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο FB:
- Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού τριγώνου στην επάνω δεξιά γωνία του ιστότοπου του Facebook και επιλέξτε
- Επιλέξτε την επιλογή 'Οι πληροφορίες σας στο Facebook' στην αριστερή πλαϊνή γραμμή. Τώρα πατήστε στην επιλογή 'Διαγραφή του λογαριασμού και των πληροφοριών σας' . Συνεχίζοντας, θα σας ζητηθεί να κάνετε λήψη των δεδομένων. Κάντε το αν δεν το έχετε κάνει ήδη και πατήστε 'Διαγραφή λογαριασμού'.
Εάν αλλάξετε γνώμη εντός 30 ημερών από το αίτημα κατάργησης λογαριασμού, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά με το αναγνωριστικό email και τον κωδικό πρόσβασης για να επαναφέρετε τη διαδικασία. Διαφορετικά, όλα τα δεδομένα σας θα διαγραφούν οριστικά από την πλατφόρμα και δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά αργότερα.


