Πώς να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό Google
Θέλετε να απαλλαγείτε από τον λογαριασμό σας Google; Λοιπόν, είστε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω απλά βήματα για να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό Google. Συγκεκριμένα, μπορείτε να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε πλήρως τον λογαριασμό σας Google με ένα άγγιγμα. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την κατάργηση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τον λογαριασμό σας, όπως το Gmail, το YouTube, μεταξύ άλλων.
Πώς να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό Google;
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο λογαριασμός σας Google ενδέχεται να μην είναι πλέον απαραίτητος. Τώρα που δεν θα το χρησιμοποιήσετε, είναι καλύτερα να το αποχαιρετήσετε διαγράφοντας το εντελώς. Τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν σποραδικά όπου θέλετε να εγκαταλείψετε εντελώς έναν λογαριασμό Google για συγκεκριμένους λόγους. Τούτου λεχθέντος, θα σας δείξω τα βήματα για να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό. Αλλά να θυμάστε ότι η διαγραφή θα είναι μόνιμη. Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε λήψη των σημαντικών δεδομένων σας πριν κάνετε το ίδιο.
Διαβάστε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα συνομιλία εντός εφαρμογής YouTube
Πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας Google: δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων Google
Εάν σκοπεύετε να διαγράψετε μόνο τον λογαριασμό σας Google ή ακόμα και τον λογαριασμό σας στο Gmail, συνιστάται πάντα να κάνετε λήψη και αποθήκευση των δεδομένων εκ των προτέρων. Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων:

- Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στο https://myaccount.google.com/ and go to “Data and personalization” in the left sidebar.
- Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε την επιλογή 'Λήψη των δεδομένων σας' κάτω από την επικεφαλίδα 'Λήψη, διαγραφή ή δημιουργία σχεδίου για τα δεδομένα σας'.
- Επιλέξτε τα προϊόντα Google που θέλετε να συμπεριλάβετε στο αρχείο σας. Στη συνέχεια, διαμορφώστε τις ρυθμίσεις για κάθε προϊόν και κάντε κλικ στο «Επόμενο».
- Τώρα, προσαρμόστε τη μορφή αρχείου, τη μέθοδο παράδοσης και το μέγεθος αρχειοθέτησης.
- Επιλέξτε τον τύπο αρχείου μεταξύ .zip, .tgz και .tbz
- Επιλέξτε το μέγεθος αρχείου μεταξύ 1 GB και 50 GB (θα χωριστεί σε μικρότερο μέγεθος εάν το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο)
- Επιλέξτε έναν σύνδεσμο απευθείας λήψης ή αποθηκεύστε το αντίγραφο ασφαλείας στο Drive, το Dropbox ή το OneDrive ως μέθοδο παράδοσης
- Τέλος, πατήστε «Δημιουργία αρχείου» και τα δεδομένα θα σας αποσταλούν χρησιμοποιώντας την επιλεγμένη μέθοδο παράδοσης.
Τι συμβαίνει όταν διαγράφετε τον λογαριασμό σας Google;
Τώρα που έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι συμβαίνει όταν διαγράφετε τον λογαριασμό σας Google. Μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας:
- Θα χάσετε την πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και το περιεχόμενο αυτού του λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένων των email, των αρχείων, των φωτογραφιών και των ημερολογίων.
- Δεν είναι δυνατή η χρήση υπηρεσιών Google για πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το Gmail, το Drive, το Ημερολόγιο ή το Google Pay.
- Θα χάσετε συνδρομές και περιεχόμενο που αγοράσατε με αυτόν τον λογαριασμό, στο YouTube ή στο Google Play. Περιλαμβάνει περιεχόμενο όπως εφαρμογές, ταινίες, παιχνίδια, μουσική και τηλεοπτικά προγράμματα.
- Το ιστορικό Google Chrome, οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης, οι σελιδοδείκτες δεν θα είναι πλέον προσβάσιμοι.
- Η διεύθυνσή σας στο Gmail θα διαγραφεί. Τα email που αποστέλλονται στην αντίστοιχη διεύθυνση Gmail δεν θα φτάσουν σε εσάς. Ωστόσο, η διεύθυνσή σας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά από εσάς ή οποιονδήποτε άλλο.
- Θα χάσετε όλες τις επαφές σας που είναι συγχρονισμένες με τον λογαριασμό.
- Θα χάσετε τον λογαριασμό σας σε εφαρμογές, παιχνίδια και υπηρεσίες όπου χρησιμοποιήσατε τον προηγούμενο λογαριασμό για να εγγραφείτε. Επομένως, συνδέστε καλύτερα μια άλλη υπηρεσία ελέγχου ταυτότητας πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας.
Διαγράψτε οριστικά τον λογαριασμό σας σε 2 λεπτά
Αφού είστε απόλυτα σίγουροι ότι θα χάσετε τα πράγματα που αναφέρονται παραπάνω, προχωρήστε προσεκτικά με τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Google:

- Πήγαινε στο δικό σου Ρυθμίσεις λογαριασμού Google και μεταβείτε στο 'Δεδομένα και εξατομίκευση'.
- Κάντε κύλιση προς τα κάτω, αναζητήστε την επικεφαλίδα 'Λήψη, διαγραφή ή δημιουργία σχεδίου για τα δεδομένα σας' και πατήστε την επιλογή 'Διαγραφή υπηρεσίας ή του λογαριασμού σας'.
- Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Διαγραφή του λογαριασμού σας», πληκτρολογήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και συνεχίστε με τις οδηγίες που εμφανίζονται.
Μόλις ολοκληρωθούν τα παραπάνω βήματα, η Google θα διαγράψει πλήρως τις πληροφορίες σας από το οικοσύστημά σας. Εάν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να αντιστρέψετε τη διαδικασία κατάργησης συνδέοντας τον λογαριασμό σας εντός 2-3 εβδομάδων.
Διαβάστε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Google Chrome στο Android
Καταργήστε μεμονωμένα το Gmail, το YouTube και άλλες υπηρεσίες Google από τον λογαριασμό
Τι συμβαίνει εάν θέλετε να καταργήσετε μια συγκεκριμένη υπηρεσία από τον λογαριασμό σας; Λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας! Για να καταργήσετε το Gmail, το YouTube, το Google Plus ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία Google, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
- Ακολουθήστε τα βήματα 1 και 2 της προηγούμενης διαδικασίας για να διαγράψετε τον λογαριασμό.
- Όταν βρίσκεστε στην καρτέλα 'Διαγραφή υπηρεσίας ή του λογαριασμού σας', πατήστε την επιλογή 'Διαγραφή υπηρεσίας'.
- Εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης.
- Στην επόμενη σελίδα, μπορείτε να επιλέξετε την υπηρεσία που θέλετε να καταργήσετε.
Για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Gmail, κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων δίπλα στο Gmail. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για το YouTube, τα Παιχνίδια Play, το Google Play, το Google Plus κ.λπ. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαγράψετε μια συγκεκριμένη υπηρεσία Google χωρίς να επηρεαστεί ο λογαριασμός σας.
Λοιπόν, αυτές ήταν μερικές μέθοδοι για το πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Google. Πείτε μας τις ερωτήσεις σας (αν υπάρχουν) στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Θα θέλαμε επίσης να δούμε γιατί σχεδιάζατε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Google.


